Hvad er et CMS-System?

laptop_wordpress_mockup_blog_image

CMS eller Content Management Systems, er rygraden i mange hjemmesider, blogs og online butikker. De giver dig en nem måde at administrere indhold på din hjemmeside, uden at skulle forholde sig til kode. 

Det er især smart når man har planer om selv at kunne administrere og oprette indhold på siden. Uden en form for CMS, så ville Webshop og blogs værer tæt på uoverskuelige at holde styr på. Der er en række CMS’er tilgængelige, herunder open source platforme som WordPress og Drupal, såvel som kommercielle muligheder som Adobe Experience Manager og Sitecore.

Med et CMS vil du selv kunne tilføje tekst, billeder, produkter, artikler og meget mere.

De fleste CMS’er vil også have en eller anden form for block builder som vil lade dig selv ændre og designe i selve hjemmesidens udseende. 

CMS kommer i mange versioner, og der er stor forskel på hvordan de fungere. Vælger man et open source CMS, så vil der næsten ikke være nogle begrænsninger for hvad man kan bygge med det. Vælger man derimod et closed source CMS, så vil det højst sandsynlig være mere begrænset, men også langt nemmere at komme igang med. 

Hvordan fungerer det så? 

Helt konkret så er CMS et online system som giver dig muligheden for at indsætte informationer og indhold på en side, som så opbevarer disse informationer i en database. 

Typisk vil man derefter have et tema som bestemmer hvordan denne information så skal hentes ned og vises på siden.

Hvis din hjemmeside er langsom så betyder det derfor ikke nødvendig vis at det er CMS systemets skyld.

Brug for hjælp?

Book et møde med en af vores medarbejdere

Lad os starte en dialogue

Det er helt uforpligtende.

Bliv ringet op indenfor

1 time

Vi sidder lige nu klar til at hjælpe dig

Vi ringer dig kun op denne ene gang, vi må ikke bruge dit nummer til yderligere markedsførning eller salg.