SEO: Hvornår giver det resultater?

seo_2

For dem, der måske ikke er bekendte med, hvad SEO helt konkret indebærer, kan det være en svær størrelse at blive klog på.

Er man ny i faget, og har man evt. hyret et SEO-bureau til at varetage søgemaskineoptimering, er det fuldt forståeligt, at man stiller spørgsmålet: ”Hvor lang tid går der, før jeg begynder at se resultaterne af søgemaskineoptimering?”. Man ønsker et konkret svar, og man vil gerne vide, hvad man har at gøre med. Det er fuldt forståeligt.

Det er bare umuligt at svare på. Der findes ikke nogen entydig formel eller opskrift, der i sidste ende garanterer et slutprodukt efter en specifik tidsperiode. Det vil altid variere fra case til case.

Der er tre primære elementer, som spiller en stor rolle for, hvor lang tid der går, før SEO begynder at kaste resultater af sig; konkurrence, indgående links og indhold.

Udover disse variabler findes en lang række andre parametre, som Google bruger til at vurdere, hvor højt et website fortjener at ligge i søgeresultaterne. Kun Google selv kender den komplette algoritme.

Igen; der er ikke nogen formel. Alligevel er der ting, der kan give os en indikation af, hvor svært det bliver, og hvor lang tid det vil tage at opnå resultater med SEO.

Konkurrence har indflydelse på, hvor lang tid SEO tager

Der kan være stor forskel på, hvor hård konkurrencen er fra branche til branche. Er du i en branche med meget få aktører, vil det – stillet meget firkantet op – tage kortere tid for dig at opnå fornuftige placeringer i søgeresultaterne.

Er du omvendt i en branche med benhård konkurrence, vil det selvsagt tage længere tid.

Jo hårdere konkurrence du er oppe imod, jo længere tid vil det i teorien tage for dig at nå til toppen på Google.

Betydningen af indgående links

Links har fortsat stor betydning, når vi snakker SEO. Kigger man helt generelt på, hvor lang tid SEO tager, så kan links – og især de indgående af slagsen – være relevante at tale om.

Først og fremmest afhænger meget af, hvor mange (udefra) der linker til dit website. Det handler dog langtfra kun om, hvor mange links du får. Det handler om kvaliteten af de links, du får.

Det vil generelt set være bedre at få et par få links af høj kvalitet, fremfor at man får en hel masse værdiløse og måske endda falske links fra irrelevante websites.

Det hænger også meget godt sammen med, at links af højere kvalitet er sværere at få, og derfor vil det også være svært for dine konkurrenter at måle sig med dig, hvis du først har fået et par rigtig stærke links. Det kan give dig en markant fordel i kampen mod de andre aktører i din branche.

Her kan det dog også have betydning, hvor hurtigt du har fået dine indgående links. Har du eksempelvis pludselig fået en enorm bunke af links fra eksterne websites på meget kort tid, vil Google nok fatte mistanke. Begiver man sig ud i den slags ”snyd” ved f.eks. at købe sig til unaturlige links, kan det ende med, at du bliver straffet af Google.

Sker din opbygning af stærke links udefra naturligt og kontinuerligt over længere tid, vil det fremstå mere troværdigt i Googles øjne.

Kvalitetsindhold og dets betydning for, hvor lang tid SEO tager

Det står allerede klart for de fleste, at kvalitetsindhold er vigtigt i den digitale tidsalder, vi lever i, uanset hvad man beskæftiger sig med.

Indholdet på dit website spiller derfor selvfølgelig også en rolle i, hvor hurtigt du begynder at høste frugterne af arbejdet med SEO.

Det kommer nok ikke bag på nogen, at kvalitet er vigtigt, når vi snakker indhold. Indholdet på dit website skal være relevant og værdiskabende. Du skal skrive indhold, der har til formål at hjælpe læseren. Du skal ikke skrive indhold, hvor du forsøger at narre Google til at tro, at dit website er mere relevant, end det er.

Så lad være med at købe billige SEO-tekster af skumle typer, der påstår, at det vil resultere i, at du når til tops på Google i løbet af meget kort tid.

Du tænker måske, hvor meget indhold du egentlig bør skrive. Der er blevet lavet flere undersøgelser på området. Der findes dog ingen endegyldig formel for, hvor lange tekster et website skal have, når vi snakker SEO.

Kort sagt skal indholdet være langt, grundigt og uddybende nok til at besvare og opfylde den søgeforespørgsel, brugeren har foretaget. Det er ikke altid nødvendigt at skrive adskillige tusinde ord for at komme grundigt omkring et emne. Det kommer dog igen an på den enkelte situation og ikke mindst på kompleksiteten af det emne, du har med at gøre.

Så skriv en masse værdiskabende indhold, og få det lagt ud, så verden kan få øjnene op for det. Google skal nok belønne dig i sidste ende. Det kan tage tid, før resultaterne begynder at vise sig, men det er det hele værd i sidste ende.

Skal vi konkludere, er der altså som nævnt ikke nogen formel for, hvor lang tid SEO tager. Det afhænger af så mange forskellige faktorer. Spørger man Google selv (https://ahrefs.com/blog/how-long-does-it-take-to-rank/), er der kun 5,7 % af alle nyoprettede hjemmesider, der når ind i Googles top 10 indenfor et år.

Er man så heldig at nå ind i top 10, så skal man selvfølgelig ikke hvile på laurbærene. Både nuværende og kommende konkurrenter vil gøre alt, hvad de kan for at tage din plads. SEO er og bliver en løbende og kontinuerlig proces, som man aldrig bliver helt færdig med.

Brug for hjælp?

Book et møde med en af vores medarbejdere

Lad os starte en dialogue

Det er helt uforpligtende.

Bliv ringet op indenfor

1 time

Vi sidder lige nu klar til at hjælpe dig

Vi ringer dig kun op denne ene gang, vi må ikke bruge dit nummer til yderligere markedsførning eller salg.